Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Reaction Paper

  • Submitted by: anonymous
  • on September 2, 2013
  • Category: Social Issues
  • Length: 411 words

Open Document

Below is a free excerpt of "Reaction Paper" from Anti Essays, your source for free research papers, essays, and term paper examples.

Reaction paper

Articolul “ Victima” publicat pe site-ul Decât o revistă are ca temă principală Jurnalul lui Mihail Sebastian şi faptul că “ Românii cred minciuna că sunt victimele istoriei”, afirmaţie făcută de autorul articolului, Philip O Ceallaigh. După această afirmaţie, autorul a fost “atacat” deoarece Jurnalul lui Mihail Sebastian, şi afirmaţia în sine au provocat o dezbatere despre trecutul fascist al României şi despre rolul pe care majoritatea clasei intelectuale l-a jucat în apariţia fascismului.
Autorul spune că literatura crescută în comunism a căzut în dizgraţie, şi din punctul meu de vedere, asta s-a întâmplat din cauza că literatura comunistă era lipsită de valoare. Şi când spun asta mă refer strict la operele cu “limbaj prefabricat”, sloganuri comuniste şi literatură “de comandă” care susţineau orbeşte acest regim. Romanul lui Mihail Sebastian (scris în timpul Celui de al Doilea Război Mondial) a rost respins   deoarece a apărut în 1996, când ţara se chinuia să scape de imaginea şi de trecutul comunist. Mircea Eliade şi Emil Cioran apăreau în romanul lui M. Sebastian că susţinători şi ideologi ai fascismului. Datorită faptului că România era obligata să scape de trecutul fascist şi communist, s-a presupus că este mai simplu să se păstreze imaginea de “ţară suferindă” şi sa îl considere pe Mihail Sebastian un trădător.
În primul rând, este îngrijorător faptul că într-o ţară plină de minciuni, literatura care încearcă să demaşte aceste minciuni şi care priveşte în faţa realitatea de zi cu zi, este văzută că o ameninţare. Nu doar Jurnalul lui Mihail Sebastian este un exemplu bun în acest caz ci şi   Herta Müller, o scriitoare de origine germana, născută în România, care a câştigat Premiul Nobel pentru literatură. Aceasta a ridicat public o problemă, în repetate rânduri. Susţinea că structurile dictaturii sunt încă în funcţiune şi că aparatul de securitate al Partidului Comunist nu a fost niciodată dezmembrat, ci doar şi-a schimbat numele.
În al...

Show More


Citations

MLA Citation

"Reaction Paper". Anti Essays. 13 Dec. 2018

<http://parimatchstavki7.com/free-essays/Reaction-Paper-507930.html>

APA Citation

Reaction Paper. Anti Essays. Retrieved December 13, 2018, from the World Wide Web: http://parimatchstavki7.com/free-essays/Reaction-Paper-507930.html