Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Industri Penerbangan Essay

  • Submitted by: biabia702
  • on March 18, 2012
  • Category: Social Issues
  • Length: 1,390 words

Open Document

Below is an essay on "Industri Penerbangan" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Industri penerbangan aset strategik - IATA
SINGAPURA 13 Feb. - Persatuan Pengangkutan Udara Antarabangsa (IATA) menggesa para pembuat dasar menjadikan industri penerbangan sebagai aset strategik mereka.Ketua Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Tony Tyler berkata, hubungan antara industri dan kerajaan yang berjalan lancar akan mewujudkan keputusan terbaik untuk kedua-dua belah pihak.''Industri penerbangan merupakan penyumbang utama ekonomi, sebagai contoh di Singapura kerajaannya menyokong sektor penerbangan sebagai industri strategik, dengan menyumbang 119,000 pekerjaan yang berkualiti dan 5.4 peratus dari Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK),'' kata IATA dalam kenyataannya di sini hari ini. Asia sedang berdepan dengan pertumbuhan dalam industri penerbangan dengan jangkaan menjelang 2015 penumpang-penumpang Asia Pasifik akan mewakili 37 peratus dari jumlah keseluruhan penumpang dunia.

Handal cari modal kerja RM200j
KUALA LUMPUR 13 Feb. - Handal Asia Pacific Sdn. Bhd. (Handal), berhasrat untuk mendapatkan modal kerja sebanyak RM200 juta bagi mengembangkan operasi Putra Intelek International College (PIIC) di China, India dan Indonesia.Ketua Pegawai Eksekutif Handal, Dr. Barathan Muniyandy berkata, modal kerja tersebut disasarkan melalui pelabur luar atau pun melalui penyenaraian awam Handal.Enggan menyatakan tarikh penyenaraian tersebut, beliau menambah, sektor pendidikan menyumbang lebih 60 peratus kepada perolehan kumpulan walaupun ditubuhkan lewat berbanding bahagian perkhidmatan perunding pengurusan risiko. "Sasaran kami adalah untuk menjadikan PIIC sebagai universiti sebelum berakhir 2015 dan kami telah berusaha ke arah itu ketika ini.

Disasar jadi bank koperasi
KUALA LUMPUR 13 Feb. – Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Bhd. kini berada di landasan terbaik dalam merealisasikan penubuhan sebuah bank koperasi menjelang 2015.Pengerusinya, Brigedier Jeneral Datuk Mohd. Nizam Jaffar berkata, penubuhan bank itu adalah sejajar dengan strategi untuk membawa...

Show More


Citations

MLA Citation

"Industri Penerbangan". Anti Essays. 15 Dec. 2018

<http://parimatchstavki7.com/free-essays/Industri-Penerbangan-186856.html>

APA Citation

Industri Penerbangan. Anti Essays. Retrieved December 15, 2018, from the World Wide Web: http://parimatchstavki7.com/free-essays/Industri-Penerbangan-186856.html