Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Essay

  • Submitted by: anonymous
  • on March 27, 2014
  • Category: English
  • Length: 502 words

Open Document

Below is a free excerpt of "Essay" from Anti Essays, your source for free research papers, essays, and term paper examples.

What is a Essay?

Nuvola single chevron right.svg Zie Essay (Orne) voor de Franse gemeente met deze naam, Essay (Segers) voor de compositie van Jan Segers en Essay (filatelie) voor een proefdruk van een postzegelontwerp.

Michel de Montaigne.

Francis Bacon.
Een essay is een beschouwende prozatekst of een artikel voor krant of tijdschrift, waarin de schrijver zijn persoonlijke visie geeft op hedendaagse verschijnselen, problemen of ontwikkelingen. In het Engels verwijst de term meer in het algemeen naar een opstel of betoog. De Nederlandse betekenis komt echter van het Franse 'essai', wat zoiets betekent als probeersel of proeve. Tegenwoordig wordt het woord ook in Nederland nogal eens in de Engelse betekenis gebruikt, maar het gaat hier dus in principe om twee verschillende categorie├źn. De schepper van dit literaire genre was Michel de Montaigne die in 1580 het eerste deel van zijn 'Essais' publiceerde.
Opbouw[bewerken]

Het essay (in de originele, uit het Frans afgeleide betekenis) is veelal een literaire tekst, die in dienst staat van het leveren van een overtuigend betoog, zij het zonder dat er sprake is van een expliciet gegeven wetenschappelijke verantwoording. De essayist legt graag dwarsverbanden die binnen een gespecialiseerd wetenschapsvak in de regel uit den boze zijn. Het essay onderscheidt zich van de column door zijn grotere lengte en door de diepgang die in de regel in een column niet gerealiseerd kan worden. Hoewel essays soms gepubliceerd worden in dag- en weekbladen, onderscheidt het genre zich duidelijk van de journalistiek doordat het niet gericht is op de actualiteit van de dag; juist de reflecterende geest die er zich in weerspiegelt maakt er de waarde van uit, ook op langere termijn. Een essay kan een korte tekst zijn of de lengte hebben van een volledig boek (zoals dat bijvoorbeeld het geval was met Alexander Popes An Essay on Criticism (1711) of John Lockes An Essay Concerning Human Understanding (1690)), of kan zelfs meer delen...

Show More


Citations

MLA Citation

"Essay". Anti Essays. 10 Dec. 2018

<http://parimatchstavki7.com/free-essays/Essay-600181.html>

APA Citation

Essay. Anti Essays. Retrieved December 10, 2018, from the World Wide Web: http://parimatchstavki7.com/free-essays/Essay-600181.html