Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Dua Eller Nia Essay

  • Submitted by: ismail14
  • on August 29, 2013
  • Category: Arts and Music
  • Length: 629 words

Open Document

Below is an essay on "Dua Eller Nia" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

I mitt land, Somalia, har vi många klichéer, men de flesta är svåra att förklara. Även jag har svårt att förstå dem. Det är främst de äldste som ofta använder klichéer till ungdomar. Problemet med den somaliska språket är att det inte är fullt utvecklad på grund av instabilitet och förödande krig. Det har struktur, grammatik, men det behöver fortfarande mer utveckling. Jag skulle inte ens kalla det ett språk eftersom vi har lånat många ord och fraser från andra språk, i synnerhet från engelska, arabiska och italienska. Jag tror att anledningen till detta är att vi koloniserades av Storbritannien och Italien. Tänk på att arabiska nådde Somalia genom islam före 1400 år sedan och så har också fått arabiska språket. Jag tror att vi bör tala arabiska eller göra det som ett officiellt språk. I denna uppsats kommer jag att prata några av de populära klichéerna används i mitt land. Jag kommer också att tala om vad en kliché är. Jag önskar jag kunde tala om klichéer används i grannländerna som omger Somalia men jag är inte medveten om de klichéer som de använder, men jag kan säga att de är ganska nära de somalisk klichéer.

Innan jag börjar med de somaliska klichéerna jag vill bara berätta för dig att vart du går i denna värld alla klichéer är desamma. De enda skillnaderna är de språk som används för att uttrycka klichén och hur den kommer till uttryck. En kliché är ett uttryck, idé, handling eller del av ett konstnärligt verk som är överanvända till den grad att förlora sin ursprungliga betydelse, eller effekt. Ordet `klichén kom ursprungligen från det franska språket och den i princip innebär" färdiga fraser ". Folk blir förvirrade med ordspråk och klichéer, de tror att de är desamma men de är inte. Kom ihåg att det är två olika ord med olika betydelser. Ett ordspråk är en kort säga eller mening som vanligtvis används ofta. Ordspråket innehåller vanligtvis visdomsord, sanning eller moral som bygger på sunt förnuft och praktisk erfarenhet.

Nästan alla länder i världen...

Show More


Citations

MLA Citation

"Dua Eller Nia". Anti Essays. 12 Dec. 2018

<http://parimatchstavki7.com/free-essays/Dua-Eller-Nia-506840.html>

APA Citation

Dua Eller Nia. Anti Essays. Retrieved December 12, 2018, from the World Wide Web: http://parimatchstavki7.com/free-essays/Dua-Eller-Nia-506840.html