Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Ch1 Problems Essay

Open Document

Below is an essay on "Ch1 Problems" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

CH. 1



MULTIPLE CHOICE: Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.


1. One application of data warehouses is:
  A) shipping of information.
  B) order processing.
  C) decision support.
  D) file updating.


  Answer: C
  Diff: Difficult Page Ref: 4
  Topic: Introduction


2. Older systems that often contain data of poor quality are called _____ systems.
  A) controlled
  B) legacy
  C) database
  D) mainframe

  Answer: B
  Diff: Difficult Page Ref: 26

  Topic: Costs and Risks of the Database Approach


  Subtopic: Conversion Costs



3. A database is an organized collection of _____ related data.
  A) logically
  B) physically
  C) not
  D) badly


  Answer: A
  Diff: Easy Page Ref: 4
  Topic: Basic Concepts and Definitions


4. Which of the following types of data can be stored in a database?
  A) Voice
  B) Letters
  C) Numbers
  D) All of the above.


  Answer: D
  Diff: Easy Page Ref: 5
  Topic: Basic Concepts and Definitions
  Subtopic: Data


5. Data processed in a way that increases a user's knowledge is:
  A) text.
  B) graphics
  C) information.
  D) hyperlink.


  Answer: C
  Diff: Easy Page Ref: 5
  Topic: Basic Concepts and Definitions
  Subtopic: Data Versus Information


6. Data that describe the properties of other data are:
  A) relationships.
  B) logical.
  C) physical.
  D) None of the above.


  Answer: D
  Diff: Moderate Page Ref: 6
  Topic: Basic Concepts and Definitions
  Subtopic: Metadata


7. All of the following are properties of metadata except:
  A) data definitions.
  B) processing logic.
  C) rules or constraints.
  D) data structures.


  Answer: B
  Diff: Moderate Page Ref: 6, 7
  Topic: Basic Concepts and Definitions
  Subtopic: Metadata


8. One disadvantage of file processing systems is:
  A)...

Show More


Citations

MLA Citation

"Ch1 Problems". Anti Essays. 10 Dec. 2018

<http://parimatchstavki7.com/free-essays/Ch1-Problems-508434.html>

APA Citation

Ch1 Problems. Anti Essays. Retrieved December 10, 2018, from the World Wide Web: http://parimatchstavki7.com/free-essays/Ch1-Problems-508434.html