Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Body Shop Essay

  • Submitted by: hazainie
  • on March 18, 2012
  • Category: History
  • Length: 363 words

Open Document

Below is an essay on "Body Shop" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

PENGENALAN

Body Shop International adalah pengeluar dan peruncit global inspirasi   semula jadi barangan kosmetik. Pengasas Body Shop iaitu Dame Anita Roddick membuka The Body Shop yang   pertama pada tahun 1976 di Brighton, di pantai selatan England dan kini mempunyai lebih 2,500 kedai di lebih 60 negara dengan pelbagai lebih 1,200 produk. Pada tahun 2008, Body Shop telah membuka 124 kedai baru di seluruh dunia, termasuk pasaran baru di India, Pakistan, Namibia, Poland, Slovakia, Monaco dan Mesir.

Body Shop menjual produk kosmetik melalui kedai, dan juga mempunyai saluran jualan langsung yang dikenali sebagai The Body Shop Pada HomeTM, di mana perunding menjual produk kosmetik pada surirumah. Ini beroperasi di kedua-dua negara di UK dan Australia. Pelanggan juga boleh menggunakan laman web e-dagang untuk membeli-belah dalam talian di UK, Amerika Syarikat, Kanada, Australia, Korea dan Jepun.

Body Shop mempunyai perbadanan mereka tersendiri iaitu Yayasan Body Shop. Dilancarkan pada tahun 1990, Yayasan memberi sokongan kewangan kepada perintis, organisasi barisan hadapan yang mempunyai harapan dalam pembiayaan konvensional. Fokus Yayasan adalah untuk membantu mereka yang bekerja untuk mencapai kemajuan dalam bidang hak asasi manusia dan sivil, perlindungan alam sekitar dan haiwan. The Body Shop memiliki 100% Soapworks, sebuah kilang sabun yang berpangkalan di Glasgow, Scotland.
The Body Shop membawa pelbagai produk iaitu untuk badan, muka, rambut, dan rumah. The Body Shop menggunakan produk yang diilhamkan oleh alam semula jadi dan menyediakan bahan seperti minyak marula dan minyak biji bijan sumber daripada   melalui program “Community Fair Trade program”.

Pada tahun 2010, The Body Shop telah menghasilkan “ECOCERT” yang pertama yang disahkan daripada penjagaan kulit bahan organik, Nutriganics. Berikutan pelancaran Nutriganics, The Body Shop dirumus semula penjagaan rambut mereka untuk tidak mengandungi parabens atau colourants (Penjagaan Rambut...

Show More


Citations

MLA Citation

"Body Shop". Anti Essays. 10 Dec. 2018

<http://parimatchstavki7.com/free-essays/Body-Shop-186864.html>

APA Citation

Body Shop. Anti Essays. Retrieved December 10, 2018, from the World Wide Web: http://parimatchstavki7.com/free-essays/Body-Shop-186864.html